ingatlan

A blog főleg Dunakeszivel és térségével (Fót, Göd, Sződ, Sződliget, Őrbottyán, Veresegyház, Csomád, Erdőkertes) foglalkozik, ajánlatokat mutat be és ismeretet terjeszt a településekről ingatlanos szemmel. Amennyiben bármi észrevétele, hozzászólása lenne az ingatlanokhoz, kérem, üzenjen nekem az atlaszhaz@vnet.hu címre.

Friss topikok

  • t3v, az okostojas: a legfontosabb a méretarányos alaprajz. konyha és fürdő fotó mindenképpen, kert, esetleg emeletesn... (2012.08.12. 21:44) Ingatlan hirdetés a vevő szemével

HTML

Végszó

2008.12.30. 18:05 | ARTclub | Szólj hozzá!

Hamarosan átlápénk a 2009-es évbe, és magunk mögött hagyjuk az elmúlt hónapok szomorú konzekvenciáit. Ingatlanpiaci szempontból azonban a nehézségek még nem értek véget. A pénzintézetek szigorú feltételekhez kötik a hitelfolyósítást, az eddig "lazábban" kezelt munkáltatói igazolások tüzetesebb átvizsgálás alá esnek, és megkövetelik a nagyobb, azaz 30-40 %-os önrész meglétét.

Az útóbbi néhány évben a garzonok és kis alapterületű lakások kereslete lecsökkent, megnőtt az igény a nagyobb alapterületű ingatlanok iránt. Ez a tendencia a széles hitellehetőségeknek volt köszönhető. Előrejelzés szerint a reláció változóban van, és újra kedvelt befektetési forma lesz a garzon 2009-ben. Fehér holló kategória lesz az alacsony (0-10 %) önerő mellett folyósított hitel, amennyiben nem párosul szilárd jövedelemmel.

De az élet nem áll meg. Lakni kell, az ember a lehetőségeihez mérten megpróbál a lehető legjobb ajánlattal élni. Fontos mérlegelni, hogy mi az a havi törlesztőrészlet, amit reálisan fel tud vállalni. A kalkulációt követő eredményből kell gazdálkodni, és az igényeket igenis ahhoz igazítani. A bankok, pénzintézetek az óvatosság politikáját vallják, minimális kockázatot vállalnak a jelenlegi bizonytalan piaci környezetben. Ám a kevesebb kockázat kevesebb profitot is jelent.

Kérdezik, hogy a válság meddig érezteti hatását. A válasz újra és újra bizonytalan. Ami biztos, hogy az ingatlanpiacon a február közepétől június elejéig terjedő főszezon sorsdöntő lesz. A túlkínálat és a nehezedő financiális terhek kombinációja tömegesen az ingatlanárak csökkenéséhez vezethet, ami az elenyésző keresletet erősítheti. Szóval mindenki a tavaszban bízik, az új évben, a jobb lehetőségekben.

BUÉK

Címkék: poszt ingatlan cikk ház lakás befektetés új családi eladó ingatlanközvetítés atlaszház atlaszházkft újépitésű

A bejegyzés trackback címe:

https://laknikell.blog.hu/api/trackback/id/tr15849019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása