ingatlan

A blog főleg Dunakeszivel és térségével (Fót, Göd, Sződ, Sződliget, Őrbottyán, Veresegyház, Csomád, Erdőkertes) foglalkozik, ajánlatokat mutat be és ismeretet terjeszt a településekről ingatlanos szemmel. Amennyiben bármi észrevétele, hozzászólása lenne az ingatlanokhoz, kérem, üzenjen nekem az atlaszhaz@vnet.hu címre.

Friss topikok

  • t3v, az okostojas: a legfontosabb a méretarányos alaprajz. konyha és fürdő fotó mindenképpen, kert, esetleg emeletesn... (2012.08.12. 21:44) Ingatlan hirdetés a vevő szemével

HTML

Ingatlan hirdetés a vevő szemével

2008.12.02. 19:27 | ARTclub | 2 komment

Aki napjainkban ingatlant kíván vásárolni, az igyekszik minnél több információt gyűjteni a piacon szereplő választékból. Hazánkban számos hirdetési forma létezik, szűkíthetjük akár nyomtatott sajtóra, internetes keresőportálokra, vagy egyéb megjelenési formákra. Van, amelyik sikeres, némely kevésbé. Egy tendencia azonban megfigyelhető: a profiljában ingatlan hirdetésre szakosodott, nyomtatásban megjelenő sajtókiadványok piaca folyamatosan háttérbe szorul az internet széles hozzáférhetőségének, szabadságának köszönhetően.

Manapság minden valamire való ingatlaniroda közzéteszi ajánlatát a világhálón, direkt erre a célra kialakított ingatlankereső adatbázisok működnek (ingatlan.com, expressz.hu, ingatlan.net, ingatlanok.hu, stb), hogy megkönnyítsék az ingatlant eladni óhajtó, és azt vásárolni szándékozó személyek találkozását.

És itt felmerül egy kérdés: Milyen a jó ingatlan hirdetés az interneten?

Erre a kérdésre keresem a választ ebben a posztban, szeretném megismerni a hozzászólók véleményét. Mit gondolnak, hogy például hány fénykép bemutatását tartják optimálisnak egy ingatlanról, mit várnak el a szöveges leírásban, mi az amire a legfontosabb adatok megadása mellett (telek méret, alapterület, szobák száma, mérete, stb) még érdemes lenne szót fecsérelni.

Címkék: vélemény poszt ingatlan cikk kérdőív ingatlanközvetítés

A bejegyzés trackback címe:

https://laknikell.blog.hu/api/trackback/id/tr80800283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IZOOM · http://www.izoom.hu 2008.12.05. 19:14:25

Kérdésedre válaszolva én minimum 5 fotót tartok jónak hogy fent legyen egy ingatlanhirdetésben.
Manapság a videó is nagyban megkönnyíti a választás és nem utolsó sorban sok időt is megspórol az ügynöknek elkerülve a felesleges köröket amit futni kell az ügyfelekkel.

t3v, az okostojas · http://okostojas.blog.hu/ 2012.08.12. 21:44:58

a legfontosabb a méretarányos alaprajz. konyha és fürdő fotó mindenképpen, kert, esetleg emeletesnél a lépcső, fűtési rendszer (látható (cserép)kályha vagy konvektor). a többi helyiség lényegtelen, ott többnyire csak falak vannak. a leírás majdnem mindegy, az építés éve alapján sejthető a stílus és az állapot.

hónapok óta nézegetjük az ingatlan.com kínálatát, de reménytelen, a legtöbbhöz normális alaprajz sincs, a homlokzat fotója alapján meg nem fogok adott esetben órákig utazni valamiért.
süti beállítások módosítása