ingatlan

A blog főleg Dunakeszivel és térségével (Fót, Göd, Sződ, Sződliget, Őrbottyán, Veresegyház, Csomád, Erdőkertes) foglalkozik, ajánlatokat mutat be és ismeretet terjeszt a településekről ingatlanos szemmel. Amennyiben bármi észrevétele, hozzászólása lenne az ingatlanokhoz, kérem, üzenjen nekem az atlaszhaz@vnet.hu címre.

Friss topikok

  • t3v, az okostojas: a legfontosabb a méretarányos alaprajz. konyha és fürdő fotó mindenképpen, kert, esetleg emeletesn... (2012.08.12. 21:44) Ingatlan hirdetés a vevő szemével

HTML

Ingatlanpiaci körkép Dunakeszin

2008.11.25. 20:36 | ARTclub | Szólj hozzá!

Dunakeszin az utóbbi 5-10 évben a lakosság száma jelentősen megnőtt, nagy számú új épitésű ingatlan került átadásra. Ezek az új otthonok 80 %-ban lakóparkokban vannak, amelyek többnyire a település perifériáján találhatók, úgy, mint például az Alagliget lakóparkban, vagy a Tóváros lakóparkban - hogy csak a legnagyobbakat emlitsem.

A lakóparkok annak idején szántónak, vagy egyéb mezőgazdasági területnek voltak minősitve. Belterületbe vonás és átminősités után a telkeket nagy számban helyi épitési vállalkozók vásárolták meg, akik élve a beépitési előirások lehetőségeivel, kihasználták a maximális beépithető terület nagyságát, illetve a megengedett lakásszámot. Ezért, a már emlitett Alagliget lakóparkban, ahol egy 200 nöl-es telek 40 %-ban beépithető és 7,5 méter a megengedett épitmény magasság, az átlagos lakásszám 6-12 darab közé tehető telkenként. A Tóváros, egy korábban kialakitott lakópark inkább családi és ikerházakban bővelkedik, de társasházakat is találunk szép számmal.

A telkek árai parcellázáskor 2-3 millió Forinttal alacsonyabbak voltok a nem lakóparki társaiknál. Ennek oka, hogy Dunakeszi peremén találhatóak, infrastruktúrálisan elmaradottak, illetve a környezet képe is szegényes (flóra). A hátrányok ellenére a telkek gyorsan gazdára találtak, és a terület folyamatos beépitését követően az árak rohamos drágulásnak indultak. Kezdetekkor úgy tűnt, hogy mindent el lehet adni, az új épitésű ingatlanok Dunakeszin terv szinten keltek el. Mindehhez párosultak a rugalmas hitelkonstrukciók, 30 majd 15 millió Forintig illetékmentesség, és a szoc. pol. intézménye. Továbbá nem elhanyagolható az sem, hogy Dunakeszi kitűnő közlekedési adottsággal rendelkezik, tehát nem nagy áldozat az ingázónak itt vásárolni otthont, tekintve, hogy a IV. és XV. Kerületekben az árak 10-20 %-al magasabbak, a távolság viszont elenyésző.

Mindezen ismérvek mellett kijelentem, hogy napjainkban is jó döntés Dunakeszin letelepedni, esetleg vállalkozásba fogni a főváros közelsége mellett a bővülő szolgáltatások (Auchan, BuyWay, Aquaworld) és kertvárosi környezet miatt is.

Annyi azonban változott, hogy egyre több új épitésű ingatlan áll készen a beköltözésre, már nem csak tervrajz alapján kell döntenie a leendő tulajdonosoknak. Ez óvatosságra inti az épitési vállalkozókat, mind a minőség, mind pedig az árképzés tekintetében. Ismerve az árképzést az a véleményem, hogy alkunak igen is helye van az új épitésű ingatlanok esetében is, mivel az ingatlanpiacot napjainkban a fennálló recesszió épp annyira súlytja, mint a gazdaság egyéb területeit. A piacot a bizonytalanság jellemzi, de alapjában véve nem kivánok negativ képet festeni. Tény, hogy a forint-deviza árfolyamának jelentős mértékű változása aggodalomra adhat okot. Ám sokan úgy vélik, hogy jelen helyzetben érdemes ingatlanba fektetni és hitelt felvenni, egyrészt mert egyre több a jó vétel (alku!!!), másrészt a bankok által kinált hitelek árfolyama nem lesz mindig ilyen magas, és talán nyerhetünk a hitelen, ha minden visszatér a régi kerékvágásba.

 

Ingatlanok Dunakeszin és környékén: www.atlaszhaz.hu

Címkék: poszt ingatlan cikk dunakeszi lakópark ingatlanközvetítés lakóparkok atlaszházkft újépitésű alagliget tóváros

A bejegyzés trackback címe:

https://laknikell.blog.hu/api/trackback/id/tr7788509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása